top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıcingiler

Gelecekte yaÅŸamaya gerek yok

Gelecekte yaşamaya gerek yok. Bununla ne demek istiyorum? "5 yıl sonra şu olacak" deyip onu planlayarak yaşamaya, "45 yaşında,60 yaşında,80 yaşında emekli olacağım" deyip bunu planlayarak yaşamaya gerek yok. Geleceği tehlikeye atmayacak makul şeyleri yaparak gitmek daha mantıklı ve daha az acı verici. Her geleceğe bir tane hedef koyduğumda sanki orada yaşıyormuşum gibi oluyor. Sanki her şey 62 yaşında emekli olabilmem çevresindeymiş ve bu önemli hedefe ulaşmam gerekiyormuş gibi.


1- Bu önemli hedefe ulaşınca o kadar keyifli olmayacak -çünkü konulmuş hedeflere ulaşmak çok da keyifli değil, "olmuş olan" olaylara dönüşüyorlar


2- Böyle bir hedef koymak şu an ile hedefin gerçekleşmesi gerektiğini düşündüğüm nokta arasını sadece o hedefe odaklı hale getiren, başka bir şeyi düşünmeyi zorlaştıran bir hale getiriyor.



Eve misafir geleceği zaman başka hiçbir şey yapamıyor olmanın 1 yıla, 2 yıla, 40 yıla yayılmış hâli. Yazık günah, gerek yok. Gelecekte yaşamıyoruz, kimse gelecekte yaşamıyor, kimse geleceği bilmiyor. Anda yaşayıp geldiği gibi takılmak lazım çok da uzağı tehlikeye atmadan.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page